Pravilnici TYC-a

Kao i svako drugo auto-sport  natjecanje TOYOTA YARIS CHALLENGE se za vrijeme održavanja svakog pojedinog natjecanja odvija prema sportskim pravilima tog natjecanja/discipline koje je raspisao organizator, poštujući sva pravila krovne automobilističke organizacije FIA-e i nacionalnog saveza HAKS-a.

Osim toga TOYOTA YARIS CHALLENGE će u okviru svojeg TYC kup natjecanja imati i svoje posebne TYC pravilnike kojima se reguliraju sva ostala prava i obaveze kojih se trebaju pridržavati svi ugovorni vozači, timovi i sam organizator TYC-a.

SPORTSKI PRAVILNIK TYC-a

Sportski pravilnik TYC-a propisuje sportska pravila održavanja samog TYC kup natjecanja, sustav odvijanja natjecanja, sustav bodovanja, nagrađivanja i sankcioniranje nepridržavanja istoga. Organizator je odgovoran za provedbu i kontrolu provedbe svih odredbi ovog pravilnika od strane ugovornih vozača  i timova, a odgovorna osoba je Direktor TYC natjecanja.

*** Sportski pravilnik TYC-a je trenutačno u završnoj fazi izrade.

TEHNIČKI PRAVILNIK TYC-a

Tehnički pravilnik TYC-a propisuje tehničke karakteristike vozila, dozvoljene i nedozvoljene preinake, mjesta i broj plombiranih dijelova i sklopova,  te sankcioniranje nepridržavanja istoga. Organizator je odgovoran za provedbu i kontrolu provedbe svih odredbi ovog pravilnika od strane ugovornih vozača  i timova, a odgovorna osoba je Tehnički direktor TYC-a kojeg imenuje Organizator TYC natjecanja.

*** Tehnički pravilnik TYC-a je trenutačno u završnoj fazi izrade. 

Pravilnik ponašanja i fair-play-a TYC-a

Pravilnik ponašanja i Fair-play-a TYC-a propisuje načine ponašanja ugovornih vozača, timova, pratećeg osoblja i osoblja organizatora prije, poslije i za  vrijeme održavanja natjecanja i za sve ostalo vrijeme korištenja samih vozila i ostalih predmeta koji na sebi imaju oznake TYC-a i sponzora/partnera TYC-a. 

Organizator imenuje TYC Etičko&Fair-play vijeće koje je zaduženo za kontrolu provedbe ovog pravilnika i koje sukaldno pravilniku određuje sankcije za nepridržavanje odredaba ovog pravilnika od strane ugovornih vozača, timova ili organizatora te rješava sve eventualne sporne situacije unutar TYC organizacije između ugovornih vozača i/ili organizatora utrka i/ili organizatora TYC-a, a koji nisu obuhvaćeni sportskim, tehničkim ili ovim pravilnikom

Pravilnik ponašanja i fair&play-a TYC-a je trenutačno u završnoj fazi izrade.

TOYOTA YARIS CHALLENGE

SUPPORTED BY

KONTAKT

BONUM MOTUS d.o.o.
Toyota Yaris Challenge
Uprava: Letinčićeva 13 
Ured TYC: F.Tenchinija 2a – IV kat, 10090 Zagreb
e-mail: info@bonum-motus.hr

GENERALNI PARTNER

Zatvori