Partneri TYC-a

Svaki početak, kada projekt iz idejne faze prelazi u operativnu realizaciju,  je težak i iziskuje određene financijske napore organizatora a posebno ovako zahtjevan projekt u auto sportu kao što je organizacija mono kup natjecanja poput TOYOTA YARIS Challenge.

Zato realizacija TYC-a ne bi bila moguća bez partnera koji su u samom početku prepoznali potencijal i vrijednost TYC natjecanja i vidjeli svoj poslovni i promidžbeni interes u TYC-u, te se odlučili aktivno uključiti i tako pomoći u organizaciji i realizaciji TYC natjecanja.

Ovim putem se AKK DS Racing Prelog i Bonum Motus kao idejni začetnici i organizatori TOYOTA YARIS Challenge natjecanja, zahvaljuju svim TYC partnerima na njihovoj dosadašnjoj i budućoj potpori te svima zajedno želimo uspješnu poslovnu partnersku suradnju za vrijeme cijelog ciklusa održavanja TYC-a.

Generalni partner TYC

TOYOTA CROATIA

Toyota Croatia d.o.o. generalni je uvoznik i zastupnik za marke Toyota i Lexus na području Republike Hrvatske. Tvrtka je osnovana  2002. godine u Zagrebu od strane regionalnog poduzeća Toyota Adria d.o.o.

U Hrvatskoj se maloprodaja automobila marke Toyota odvija kroz 9 prodajnih salona, dok se maloprodaja Lexus vozila odvija u 1 prodajnom centru.

Za servisne usluge, popravke te prodaju rezervnih dijelova i dodatne opreme marke Toyota na području Republike Hrvatske, ključna je mreža od 11 ovlaštenih servisa i partnera koji posluju po najvišim standardima kvalitete, čiji su zaposleni kontinuirano uključeni u treninge i edukaciju koju provodi Toyota.

Još od 1957. godine Toyota je uspješan natjecatelj u području auto-motor sportova uključujući FIA World Rally prvenstvo (WRC) te Svjetsko prvenstvo izdržljivosti (WEC).  Za Toyotu, aktivnosti povezane sa automobilskim sportom imaju posebnu značenje. Ekstremni uvjeti automobilskih sportova otkrivaju puni potencijal vozila. Potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji. Auto-motor sportovi omogućuje da se testiraju ultimativne granice vozila s ciljem da se u budućnosti stvaraju “uvijek-bolji” automobili. U Toyoti također vjeruju da sportska vožnja pod ekstremnim uvjetima  pruža brojne mogućnosti za razvoj automobila ali i za napredak ljudi uključenih u održavanje, promociju i prodaju tih automobila.

Toyota Hrvatska: Posjeti stranicu

Toyota automobili: Posjeti stranicu

Mreža ovlaštenih Toyota partnera: Posjeti stranicu

TYC Partner dobavljač guma

YOKOHAMA

 • Japanski proizvođač visokokvalitetnih auto i moto guma.
 • YOKOHAMA Motorsport odjel zadužen je za razvoj visoko kvalitetnih guma vrhunskih sportskih performansi koje se koriste u auto i moto sportu na mnogobrojnim natjecanjima širom svijeta.

Financijski partner TYC

UniCredit Leasing

 • UniCredit Leasing s klijentima i partnerima gradi dugoročno partnerstvo zasnovano na povjerenju. Nudimo uslugu i pouzdana rješenja prema potrebama svojih klijenata. Planirate li nabavku Toyota vozila, odaberite jedan od modela uz posebne uvjete financiranja koje smo za vas pripremili, a prema vašim željama i mogućnostima. Za sve upite kontaktirajte nas s punim povjerenjem. Vaš UniCredit Leasing.

Osiguravateljski partner TYC

Croatia Osiguranje

 • Croatia je Osiguranje-Lider i pouzdan partner, koji znanjem i iskustvom pruža sigurnost.

  Croatia, širinom svog portfelja, prepoznatljivošću svog brenda, iskustvom svojih ljudi, dugovječnošću na domaćem i regionalnom tržištu, uistinu jest sinonim za Osiguranje. Kao lider na tržištu, Croatia osiguranje je partner svim internim i eksternim dionicima: klijentima, zaposlenicima, vlasnicima, dobavljačima i zajednici u kojoj poslujemo. U našu viziju su uklopljene i kompanijske vrijednosti – pouzdanost, stručnost, iskustvo i znanje.

Premium Direct

 • Premium Direct – Profesionalno savjetovanje i zastupanje prilikom osiguranja.

  Naše višegodišnje iskustvo i konstantno usavršavanje najbolja su garancija kvalitete naših usluga i profesionalnog savjetovanja kojeg vam nudimo iz područja osiguranja.
  Pouzdano poslovanje i partnerski odnos sa našim klijentima osnova su našeg poslovanja. Naša primarna misija je individualni pristup i ponuda vrhunske usluge našim klijentima te izgradnja povjerenje i dugoročne suradnje.

   

Sportski partner TYC

Automodrom Grobnik

Da li si spreman za iskonski adrenalin?

Ukoliko si spreman za uzbuđenje i adrenalinsku pustolovinu, Automotodrom Grobnik je pravo mjesto za tebe! Automoto sportovi na području Kvarnera imaju duboke korijene, bogatu i slavnu prošlost, tradiciju od početka 20 stoljeća, a na Automotodromu Grobnik održavaju se manifestacije od 1978.g. Zaljubljenici auto i moto sportova bit će oduševljeni brojnim domaćim i međunarodnim utrkama motocikala i automobila različitih klasa. Na Automotodrom Grobnik dolaze profesionalni timovi iz Hrvatske i cijele Europe na testiranja, treninge i utrke. Međutim, i svi vi strastveni amaterski vozači u mogućnosti ste upoznati našu stazu u vrijeme Grobnik OPEN DAY dana kada je staza namijenjena upravo vama. Isprobaj i upoznaj svoje vozačke vještine i utrkuj se na sigurnoj profesionalnoj trkaćoj stazi, a ne po gradovima i autoputovima gdje dovodiš u opasnost sebe i druge.

Danas

Od izgradnje 1978 godine do danas pista zadovoljava stroge kriterije svjetske auto i moto federacije (FIA i FIM).
Svake godine sve veći broj vozača posjećuje Automotodrom Grobnik od turističkog , europskog pa do svjetskog značaja. S posebnim zadovoljstvom ističemo da je automotodrom svakodnevno u funkciji treninga, testiranja ili određenih manifestacija. 2018.g. je značajna za AUTOMOTODROM GROBNIK jer su krajem 2017.g, točnije 4.12.2017.,  službeno počeli radovi na stazi. Novi važan datum u povijesti staze na Grobniku je 9. travnja 2018. kada je dovršen zadnji metar novog asfalta na stazi. 5,200 tona mase prekriva 55,000 kvadratnih metara staze. Na novoj stazi nalazi se 2500 metera novih rubnika, nova zaštitna ograda, te je staza poravnata i proširena prema standardima. Tijekom prvih vožnji na novoj stazi, rezultat 01:28.618 je najbolji dokaz odlično obavljenog posla sa novom stazom.

 

 

Medijski partneri TYC

Kreator TV

Kreator TV je specijalizirani hrvatski sportski kanal s naglaskom na motorsport. Započeo je s emitiranjem tijekom 2011. godine. Isprva zamišljen samo kao program za prijenose Formule 1™, u 2013. godini nakon investicije u vlastiti televizijski centar, program širi i na ostale sadržaje poput MotoGP-a, WTCC-a, ERC-a, Alpari World Match Race-a i ostalih sportskih sadržaja. U vlastitoj produkciji Kreator TV realizirao je prijenose utakmica Prve hrvatske malonogometne lige, Druge hrvatske nogometne lige, Hrvatskog nogometnog kupa te utakmice KHL Medveščak u EBEL-u. Također, Kreator TV svake godine medijski prati, reportažama ili izravnim prijenosima, minimalno 20 – 30 natjecanja pod okriljem Hrvatskog auto i karting saveza  ili Hrvatskog motociklističkog saveza. Kreator TV predstavlja dugoročnu investiciju Kreator grupe u čijem je stopostotnom vlasništvu.

 

Portal GP1

S preuzimanjem medijskih prava Formule 1 za područje Hrvatske početkom 2011. u sklopu Kreator grupe pokrenut je i portal GP1.hr. Osnovna namjera bila je nadopuniti prijenose te posjetiteljima osigurati dodatne informacije o Formuli 1, kasnije i MotoGP-u. Međutim, od samih početaka portal bilježi iznimnu posjećenost te nas je upravo veliki broj korisnika “prisilio” na predano unaprjeđenje portala koji je od prve verzije evoluirao u multimedijalnu platformu za ljubitelje Formule 1. GP1.hr jedan je od najposjećenijihstranica u Hrvatskoj i to kontinuirano. Objektivne vijesti naših novinara, stručne kolumne te ostali sadržaji zaslužni su za kontinuirani rast, a vijesti s našeg portala redovito preuzimaju i najposjećeniji news portali poput index.hr, vecernji.hr i ostalih. Od 2019. portal GP1.hr uveo je i rubriku HR Automoto te redovito izvještava o hrvatskom automobilizmu i motociklizmu.

Design/Foto/Video partner TYC

STUDIO RESTART

STUDIO RESTART by MM je specijalizirani design/foto/video studio poznatog fotografa i zaljubljenika u auto sport i fotografiju Morgana Matijevića zadužen za osnovni design i layout natjecateljskih TOYOTA Yarisa te foto i video praćenje svih natjecanja te izradu foto i video materijala.

Detailing partner TYC

PH Detailing

 • Zagrebačka tvrtka, osnovana krajem 2016. godine, specijalizirana za detailing (detaljno uređivanje) vozila i zrakoplova.
  – uz web trgovinu, dodatak cijeloj priči je i nova fizička trgovina koja donosi koncept Show Rooma za proizvode.
  – Vrhunski detailing vozila obavlja se u novoizgrađenoj i proširenoj radionici koja je uređena po svjetskim standardima
  – Uz našeg partnera tvrtku Bonum Motus d.o.o. nudimo uslugu MCCL koja je sveobuhvatna usluga za logistiku i njegu svih vrsta vozila, zrakoplova i plovila na terenu i u svim vremenskim uvietima

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ & FIA i TYC

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ
& FIA

TYC u suradnji sa HAKS-om podržava FIA globalne akcije :

FIA – Action for road safety – FIA globalna akcija za povećanje sigurnosti na cestama koje su zajedno supotpisnici HAKS, HAK, MUP i Ured predsjednika RH

FIA – Women in motorsport – FIA globalna akcija povećanja broja žena u autosportu kojih u ovome trenutku ima manje od 3% a cilj je u slijedećem razdoblju učešće žena u motorsportu višestruko povećati .

HAKS – Women in motorsport Hrvatska-Hrvatske žene u autosportu  su se udružile i aktivno podržavaju globalnu akciju FIA Women in motorsport na nacionalnom nivou, za što aktivnije uključivanje većeg broja žena u autosport, i kao vozačice, i suvozačice i kao aktivne djelatnice u organizaciji i provođenju auto sport natjecanja.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ i TYC

HRVATSKI AUTO I KARTING SAVEZ

TYC u suradnji sa HAKS-om podržava FIA globalne akcije :

FIA Action for road safety – FIA globalna akcija za povećanje sigurnosti na cestama

FIA – Womwn in motorsport – FIA globalna akcija povećanja broja žena u autosportu 

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA i TYC

MUP

TYC u suradnji sa MUP-om podržava nacionalnu akciju za povečanje sigurnosti u prometu na cestama:

KADA PIJEŠ NE VOZI

Cilj akcije je edukacija vozača i ostalih sudionika u prometu o štetnosti konzumiranja alkohola prilikom sudjelovanja u prometu te prevencija u sprečavanju štetnih posljedica koje uzrokuje konzumiranje alkohola i sudjelovanje u prometu

TOYOTA YARIS CHALLENGE

SUPPORTED BY

KONTAKT

BONUM MOTUS d.o.o.
Toyota Yaris Challenge
Uprava: Letinčićeva 13 
Ured TYC: F.Tenchinija 2a – IV kat, 10090 Zagreb
e-mail: info@bonum-motus.hr

GENERALNI PARTNER

Zatvori